Maria Totro

Maria Totro on harjoittanut joogaa reilut 20 vuotta, valmistunut Suomen Joogaliitosta joogaohjaajaksi, opiskellut joogan opettamista ja joogaterapiaa sekä ryhmä- että yksityisopetuksessa, Englannissa, Itävallassa, Ranskassa, Ruotsissa ja Virossa. Hän on aiemmin toiminut freelanceropettajana 15 vuotta. Joogakoulu on toiminut Arabiassa nyt yksitoista vuotta.  Joogan opiskelun lisäksi Maria opiskelee toimintaterapiaa ja kirjoittaa joogaan ja terveyteen liittyviä artikkeleita jooga- ja aikakausilehtiin. Maria ohjaa niin lempeää, meditatiivista kuin fyysistä Hatha- joogaa ja meditaatiota.

img-20160917-wa000220160918205042

Tässä Marian ajatuksia joogasta ja tavasta opettaa;

Haluan kannustaa jokaista tekemään rohkeasti omaa harjoitustaan, oman kehon lähtökohdan ja tarpeet herkästi huomioon ottaen. Jokainen harjoitus on ennen kaikkea mielenharjoitus, kuinka olla vielä enemmän läsnä omassa harjoituksessaan, jokaisessa sisään- ja ulos hengityksessä. Kumpi voittaa sinä vai sinun mielesi.

Jooga on keino hoitaa itseä, terveyttään, kehoaan, mieltään, tämä kaikki vaatii  säännöllistä harjoitusta ja ennen kaikkea jatkuvaa, lujaa, sinnikästä, mutta lempeää mielen ja kehon harjoitusta, omien rajojen löytämistä, kohtaamista, kunnioittamista.

Suunnitellessani tunteja pyrin mahdollisuuksien mukaan huomioon vuodenajan, kellonajan, tunnin pituuden, missä pidän tunnin, minkä ikäisiä ryhmässä käyvät ovat, mitä ammattia he harjoittavat, mitä muita aktiviteetteja heillä on. Myös mikä on heidän toiveensa mutta myös kapasiteettinsa, mikä tärkeintä, mitä tästä tunnista jää heille, mitä he haluavat harjoituksesta viedä kotiinsa, omaan elämään.

Kun herkistymme kuuntelemaan itseämme harjoituksen kautta, tulee myös muusta elämästämme asteittain erilaista. Kun teet hiljaista matkaa itseesi, jotakin paljastuu. Huomaamme haluavamme päästä eroon vanhoista huonoksi todetuista toimintatavoista ja luoda niiden tilalle uusia hyviä tapoja, jotka eivät enää perustu pelkoon.

Kuuntelemme herkemmin sisäistä navigaatttoriamme ja olemme enemmän tosia itsellemme, kaikissa sanoissa, teoissa ja ajatuksissa, yhteydessämme itseemme, toisiimme ja ympäristöömme.

Kun emme enää samaistu tai identifioi pelkästään mieleemme tai kehoomme, ymmärrämme että ongelmamme eivät ole suurin ongelmamme, vaan se miten suhtaudumme niihin.

Tunneilla ja kursseilla etsimme yhdessä ja yksin yhteyttä, kehon kautta omaan itseen, avoimesti ja rennosti, kevyesti ja vakavasti, lujasti ja lempeästi. Otamme harjoituksen avulla aikaa itselle, niin, että meillä jossain vaiheessa olisi tarpeeksi rohkeutta, kuunnella sitä mitä sisältämme nousee, tehdä se mitä koemme oikeaksi ja sitä kautta elää itsensä näköistä elämää.

Vaikka jokaisella viikolla on tunneilla tietty teema, muotoutuu, tarkentuu tunnin loppullinen sisältö vasta tunnin aikana. Pyrin ohjauksessani mahdollisimman suureen läsnäoloon ja luovuuteen koko tunnin ajan ja vaihdan tai korjaan tarvittaessa suuntaan.

Marian joogakoulu
Marian joogakoulu