Brysselin matkasta

Matka Brysseliin oli inspiroiva, toi näkökulmia ja muistutuksia. Oli kiva kohdata kollegoja, toisia joogeja ja erilaisia ihmisiä, maailmankatsomuksia. Vicitraan, heidän joogakeskukseensa tulivat ihmiset hakemaan tukea muuttaakseen elämäänsä joko paremman ruokavalion ja liikunnan avulla, saadakseen voimaa ja tukea vaihtaa suuntaa elämässään tai ihan vain päivätäkseen itsensä.

Marc pyysi minua kysymään teiltä ja varmasti myös itseltäni, kuinka usein olet viimeisen 15 vuoden aikana vaihtanut ruokavaliota, poliittisia mielipiteitä, yleensä kyseenalaistanut sitä mitä syöt, henkisesti ja fyysisesti. Hän kertoi itse vaihtaneensa ruokavaliotaan 6-8 kertaa, kokeilee ja tutkii miten keho ja mieli reagoivat, tekee kuulemma hyvää itsekurille. Näinhän se on, tekee hyvää ja kehittää luonnetta uudistua henkisesti ja fyysisesti, paastota, puhdistaa itseään, kyseenalaistaa suhteita, näyttää peiliä itselle, haastaa itseä, avata sydäntä ja kuunnella sieluaan sekä olla tosi itsellensä, sitä kautta muille ja maailmalle. Tiedämme tuon kaiken, mutta toimimmeko tai elämmekö sitä todeksi?
Aloitimme hengityksen haastamisen, kouluun laittamisen eilisellä tunnilla ja suurin osa taisi pitää tästä. Itsenäisempää harjoitusta, jossa tekemistä on niin hengityksen, mielen kuin kehon lempeän, mutta voimallisen liiton ja rajojen etsimisessä, ettei todellakaan ehdi ajatella mitään muuta kuin noiden asioiden yhdistämistä.

Keskustelimme joogafilosofiasta ja Marc totesi kuinka tärkeää, on muistaa, että joogaa ei kehitetty 4000 vuotta sen ollakseen pelkästään venyttelyä matolla. Jooga on elämää, kasvua varten. Joogan tavoitteena on sisäisen vapauden löytäminen ja kuinka tuo kasvu vaatii paljon rohkeutta, nöyryyttä, urheutta ja selkeyttä, kuinka sinun täytyy itse ottaa itsesi, oman elämäsi ohjaamisesta vastuu.  

Marc painotti meditaation, puhtaan yhteyden löytämisen tärkeyttä, siitä kuinka harjoittelussa hankittu yhteys tulisi olla auki ja läsnä päivittäisissä valinnoissamme, suhteissamme, työssämme, kaikessa mitä teemme.

Totesimme yhdessä, kuinka kaikki liikunta, aktiivinen tekeminen on hyväksi kehollemme ja mielellemme, jos vain teemme sen hiljaisuudessa, tietoisena ja yhteydessä itseemme. Elämänvoimasta tulisi pitää huolta, eikä antaa sitä pois tai jonkun muun ohjata sitä.

Puhuimme myös ihmisolentona olemisen haasteista, dualismista, usein materialistisessa harhassa elämisestä. Siitä kuinka elämme kuin sumussa, menneisyydessä tai tulevaisuudessa, täynnä vanhoja muistoja, opittuja ajatus- ja käytösmalleja, täynnä voimakkaita tunteita, surullisuutta, vihaa, voimakasta kiintymystä, johon samaistumme niitä kyseenalaistamatta. Materiaalisten arvojen, hankittujen asioiden kautta ajattelemme olevamme jotain, emmekä pidä mielessä, että kuinka pian tämä onnellisuus voi muuttua, kun menetämme jonkun tai osan niistä.

Puhuimme joogan tiestä ja sen eri työvälineistä, kuinka sen tarkoitus on tuoda meidät kotiin ja tehdä meidät vahvaksi. Marc kuvasi sydämen ja sielun kuuntelua esimerkillä siitä, kuinka se on ikään kuin niin että puhelin soi (sydämessäsi), vastaat siihen (yhteys), alat puhua (yhteyden ylläpitäminen), tämä saa sinut toimimaan ja otat tällä tavoin vastuun itsesi kuuntelemisesta ja omasta elämästäsi.

Pidän workshopin näistä aiheista syksymmällä ja jos sinulla on mahdollisuus matkustaa voi Marcin ja Vicitran tunteja, luentoja ja workshoppeja päästä kokemaan lähinnä Brysselissä, mutta myös Englannissa, Ranskassa ja Tanskassa, ehkä piakkoin myös Suomessa. Jatketaan keskusteluja ja harjoituksia kun kohdataan!

Iloa, rohkeutta, hyviä ajatuksia päiväänne, matkallenne!


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s