Omakuva

Hei joogan ystävät,
 
Tuore australialaistutkimus kertoo kuinka vartaloiden kokoja on hyvin vaikea arvioida todenmukaisesti.
 
Varsinkin alkeiskurssilaisten kanssa korostan sitä kuinka ihmisen mieli vaikuttaa siihen, miten hän näkemäänsä tulkitsee, miettimään miten itseään katsoo.
Sitä kuinka meillä kaikilla on omat suodattimemme, tai hieman värjäytyneet silmälasille, jonka kautta katsomme itseämme, muita ja maailmaa.
 
Joogan tehtävä olisi puhdistaa näitä linssejä, tätä suodatinta, jos vain annamme sille mahdollisuuden muuttaa meitä. Siksi juuri joogafilosofian viisauksia, eettisiä, moraalisia ohjeita, yamoja ja niyamoja, olisi hyvä konkretisoida omassa harjoituksessaan, niin matolla kuin sen ulkopuolella. Väkivallattomuus, totuudellisuus, takertumattomuus, kiitollisuus jne.
 
Suvaitsevainen, hyväksyvä, kannustava ja kiitollinen ilmapiiri näkyy ja tuntuu sisällämme ja ulkopuolella, sitä pitää harjoitella, joka päivä aina vähän uudestaan.
Meditaatioharjoitukset ovat asanaharjoituksen apuna tässä, ne harjoittavat mieltämme hyväksymään läsnä olevan hetken, omat häiritsevät ajatuksemme, tunteemme ja lopulta pienen hetken hiljentymään, ajattelemaan ajatuksia, joita haluamme ajatella. Koemme kiitollisuutta tilan tunteesta, vaikka harjoituksen aluksi tunne olisi aivan toinen, niin kehossa kuin mielessä.
 
Kiitos teille kaikille siitä hyvästä hengestä, jota tuotte tullessanne tunneille, sen tuntee ja se kantaa.
 
Hyviä ajatuksia, hymyjä päiväänne,
 
Maria

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s