Joogaa viikolla 1

Hei ja hyvää vuoden alkua kaikille,

Toivottavasti uusi vuosi on alkanut mukavasti, toiveikkaasti.

Kiitos kaikille vielä kursseille ilmoittautumisesta, eli kaikki samat kurssit jatkavat samoilla aikatauluilla kuin viime vuonnakin.

Tasapainoharjoituksilla aloitetaan tämä vuosi, lämpimästi olette kaikki tervetulleita. WP_20151201_005

Tässä viikon muita mahdollisia tunteja, jään odottamaan ilmoittautumisianne ja varmistelen tunteja sitä mukaa.

Keskiviikko 6.1 Loppiaisen aloitus joogalla, aamutunti, esimerkiksi klo 10 tai 11?

Torstai 7.1 Aamujooga klo 9.30?

Perjantai 8.1 klo 15.30 Joogaa viikon lopuksi?

Lauantai 9.1 Aamu- tai päivätunti?

Jooga ja muut henkiset harjoitukset antavat monille terveyttä,voimaa, iloa, lempeyttä, päättäväisyyttä kohdata asioita, jotka ovat sisällämme, mutta myös ulkopuolellamme.

Harjoitukset auttavat meitä ehkä pysymään tasapainoisempana, kiinnittämään huomiomme siihen, mihin voimme vaikuttaa ja hyväksymään paremmin ne, joihin emme voi.

Harjoitellaan tällä viikolla lisää siitä mitä tasapaino meille itse kullekin merkitseen, sopii hyvin noiden viime viikkoisten lankkuharjoitusten jatkoksi. Keskusta ja perusta on hyvä varmistaa ja sitä vahvistaa ensin, jotta on mistä ottaa tukea, kun paino ei jakaudukaan tasan, tai miettiä jaammeko sitä tasan, vaikka tilanne sen sallisi. Tarkkaillaan ja kuunnellaan siis myös asanoiden, hengityksen avulla mitä kehomme kertoo tasapainostamme.

Omaa harjoitustahan voi tehdä millä intentiolla tahansa, mutta jos haluaa voi siihen lisätä mieltä puhdistavia, rentouttavia ja itsetuntemusta kasvattavia elementtejä.
Jos haluat, voit kokeilla tehdä harjoitusta niin, että hetken ensin reflektoit mitä tasapaino sinulle merkitsee ja mikä saa sinut yleisimmin pois tasapainosta.

Hiljentyminen harjoituksessa tuo mahdollisuuden syvempään itsetuntemukseen.
Halusimmepa tai emme, kehomielestä nousee harjoitusta tehdessä pinnalle asioita, joita voimme halutessamme painaa alle, tai ottaa vastaan ja katsoa syvemmin.

Kun olemme valmiita katsomaan, voimme myös kysyä itseltämme, miksi jokin asia tai ihminen on minulle ongelma ja kun vastauksia mahdollisesti tulee, voi vielä kysyä mitä sen vastauksen takana on, mikä tekee siitä minulle ongelmallisen?

Kun tekee tämän kysymys- ja vastausleikin ja jatkaa harjoitusta, jossa jokaisella ulos hengityksellä päästää juuri tuosta ongelmasta irti ja sisään hengityksellä hengittää tätä hetkeä, tilaa ja avoimuuttaa, huomaa että pääsee, pystyy päästämään irti, vaikka hetkeksi.
Harjoitusta voi ja saa saman teeman ympärillä jatkaa pitkäänkin, mutta saattaa olla, että toimii heti ja hetkessä.

Keho on säiliö ja mieli ehdollistunut samoihin käyttäytymismalleihin, joten kannattaa olla tarkkana, tietoinen millaista soppaa siellä omassa säiliössään keittelee.
Uusien hyvin toimintatapojen käyttöönotto vaatii hereillä oloa, paljon toistoa, rohkeutta, päättäväisyyttä ja lempeyttä, ainakin.

Kaunista, hyvää päiväänne, nauttikaa, pitäkää huolta, harjoitellaan lisää, ollaan yhteydessä,

Terveisin, Maria

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s