Viikko 11

Hei Ihmiset ihanat,

Tätä uutta joogakotia rakentaessa on hyvin konkreettisesti huomannut sen, kuinka olemme riippuvaisia, tarvitsevia toisistamme. Uudella koululla esim. niin tilan remontoinnin, kuin sisustamisen, tunnelman suhteen, luomme yhdessä.

Kun katselen ympärilleni, huomaan mm. kuinka Shiva, rahapuu, viisaat kirjat tulivat Ullalta, pöytäryhmä Pirreltä, matot Mariannelta, uusia ideoita Hennalta, Merjalta, monilta, kiinnitysapu Mikolta, kuljetus- ja muuttoapu Tarjalta, Majlta, Larilta ja Sarilta, kuinka ilman teitä joogaajia ei olisi tarvetta koko tilalle. Kiitos vielä ihan kaikille kun olette niin monin eri tavoin mukana hengessä ja materiassa!

Eilisen tunnin teemana oli mm. Pratyaharan (aistien hallinta) harjoitteleminen, siirtämällä keskittyminen eri aistimuksesta toiseen. Totaalinen hyväksyminen, vastaanottaminen, rohkea katsominen, takertumattomuus, tarkkailijana oleminen, todistaminen oman itsensä, tajunnasta nousevien ajatustensa ja kuviensa, fantasioiden suhteen ja irti päästäminen, haastavia harjoituksia ovat, ottaa aikaa.
Voidaksemme todella päästää irti, täytyy uskaltaa katsoa kunnolla, antaa sen tulla pintaan mikä haluaa tulla. Alas painamisella keitämme soppaa, joka voi kiehua yli pahasti ja väärässä paikassa. Yhdessä joogateksteissä verrataan huonon olon, ajatusten, tunteiden sisällä pitämistä siihen, kuin olisi vatsatauti, jota yrittää väkisin pidätellä sisällään.
Mieli ilmenee kehossa, keho mielessä. Tuo kaikki alas painaminen, sisällä pitäminen tulevat ulos kehomielestä, erilaisina oireina.

Hiljaa matolla näennäisessä hiljaisuudessa, asanoiden ja taukojen aikana tapahtuu, ottakaa vastaan se mikä nousee sinnikkäästi pintaan ja suhtautukaa siihen opettajana, ystävänä. Analysoi, katso rohkeasti, avoimesti eri näkökulmista joogisen takertumattoman, samaistumattoman tarkkailijan näkökulmasta, pilko, kalua tarkasti ja pureksi, maista, haista, ota opiksi ja lähetä menemään sopivalla ulos hengityksellä. Keventää kummasti!

Viikon 11 kylkien avaus joogat voisivat olla seuraavat;

Maanantai 9.3 klo 18- 19.15
Tiistai 10.3 klo 18-19.15
Keskiviikko 11.3 Seniorit klo 9-10.15
Torstai 12.3 Joogan peruskurssi klo 17.30-18.45
Lauantai 14.3 Teematunti toiveiden mukaan klo 9.30-10.45, tunti toteutuu, tervetuloa!

Kaunista keväistä, aurinkoista päivää, viikkoa.
Voikaa hyvin, nähdään tunneilla!

Terveisin, Maria

PS. Halusin sisääntulon oranssilla seinällä kuvata mielessä olevaa, alati muuttuvaa aallokkoa, siksi kiinnitin siihen myös Buddhan pään. Muistutuksena siitä, että kaikesta eri elämäntilanteessa tapahtumista asioista huolimatta olisimme yhteydessä sisimpäämme ja rakentaisimme sinne rauhaa, viisautta, suurella myötätunnolla lempeydellä ja rakkaudella.

Seinä kaipaa tämän muistuttamiseen lisää symboleja, jos haluat tuo omasi, oli se sitten risti, ikoni tai kuva Neitsyt Mariasta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s