Sisäisen avaruuden kehittäminen

Hyvää alkanutta viikkoa, ja kiitokset taas kuluneesta joogaviikosta.

Kuluvan viikon joogatunnit ovat taas tutuilla paikoillaan.
Torstain mahdolliseen aamujoogaan voit ilmoittautua viimeistään keskiviikkona puoleen päivään mennessä, aiemminkin käy.
Harvat meistä omistautuvat täysin sille, mitä kulloinkin on tekemässä. Kannamme menneitä ja tulevia ongelmia, ajatuksia, mielikuvia, tuntemuksia mukanamme jatkuvasti. Päädymme tilanteeseen, jossa meillä ei ole lainkaan elämää elettävänämme, koska olemme aina menneessä tai tulevassa.
Jos mielemme on jatkuvasti täynnä ajatuksia, huolia, suunnitelmia, ehdollistuneita emotionaalisia käyttäytymiskaavoja, emme kykene keskittymään eikä meillä ole tilaa todelliselle itsellemme. Elämä vain tuntuu liian täydeltä.
Tarvitsemme henkisen avaruuden harjoittelemista kyetäksemme siirtämään täyden keskittymisen niin työ- kotielämään kuin meditaatioonkin. Voimme tietoisesti luoda mielessämme itsellemme tilaa.
Voimme päättää saada esim. visualisoimalla työhuolet pois mielestämme.
tai voimme mielessämme kuvitella rajoja, jotka erottavat työmme ja kotimme toisistaan.
Sen sijaan että täytämme mielemme uusilla ajatuksilla, käsitteillä ja tunteilla  tulisi meidän suhtautua itseemme rennosti, sekä henkisen avaruuden muistamiseksi muistella esim. miltä aika tuntui kun oli lapsi. Lapsena päivä tuntui pitkältä mm. siksi että olimme henkisesti vapaita ja avoimia.
Tyynenä ollessamme tunnemme jokaisen minuutin, mutta levottomana mieli ajaa takaa kaikkea ympärillä olevaa.
Harjoitus;
Muistoissa viipyminen voi auttaa meitä avautumaan. Muistele, aisti ja tunne hetki ilman muita ajatuksia sitä kohtaa elämässäsi jossa koit olevasi avoimempi ja vapaampi.  Anna itsesi tuntea ja olla yhteydessä sen kanssa. Menneisyys ja tulevaisuus, lapsi ja ”minä” ovat yhtä tilavassa yhteydessä. Mietiskele ja lepää tässä avoinaisessa tilassa yhä uudestaan ja uudestaan. Siirrä lopuksi tuo tunnelma tähän hetkeen.
Voimme myös unohtaa huolet hetkeksi tekemällä asioita joita teimme lapsena, unohtaa hetkeksi huolet ja murheet ja katsoa maailmaa ihmettelevin, luottavaisin lapsen silmin. Tuoda ne tuntemukset tähän hetkeen ja löytää takaisin avoimuuteen ja vapauteen.
Hyvää viikkoa, ollaan yhteydessä,
Terveiset, Maria

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s